Médiá – časopisy
Revue medicíny v praxi
Voda a jej význam pre zdravie človeka
Revue medicíny v praxi
Voda a jej význam pre zdravie človeka
Dátum : 27.1.2023. Hodinová ručička sa posunula 30 minút pred dvanástou hodinu a ja vstupujem do priestorov RTVS. Ešte dobre, že nemám so sebou tlakomer. Približne o jednu hodinu idem do živého vysielania RTVS – Dámsky klub a s moderátorkou pani Andreou Chabroňovou, budeme hovoriť o rôznych mýtoch a hoaxoch z výživy. Tento dobrý zámer…
Dnes už hádam nikto nepochybuje o vplyve výživy na naše zdravie. Napr. podľa WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) výživa a pohyb sa môžu významne podieľať na našom zdraví, až do 65%, v niektorých prípadoch aj viac. Výživa nás sprevádza po celý život ako jeden z najvýznamnejších faktorov nášho zdravia. Ovplyvňuje vývoj plodu cez telo matky,…
📗Prirodzená detoxikácia.📗 Jar za oknami, stromy predčasne v kvete a naše telá túžia za očistou. Detoxikovať! 🔸Stačí ťuknúť na sociálne siete, internet, a máme k dispozícii zaručené návody ako na jar odstrániť nánosy, toxíny, z tela a pozerať s optimizmom s bezvadne fungujúcom telom do budúcnosti.Bylinné čaje, zeleninové a ovocné šťavy, klystír, ale najmä nepreberné…
Napätie, očakávania, ba dokonca hnev či nebodaj nenávistné prejavy…Široká škála prejavov tých „našich“ a tých „druhých“.Voľby 2023… Frustráciu ako to dopadne, už máme za sebou. Ale iba zdanlivo: Pohodové povolebné obdobie, milé priateľky, milí priatelia“ 😊
Výživa na Fakulte zdravotníctva v Banskej Bystrici V pondelok, 17.3.2025 som ukončil prednáškový cyklus na témuVýživa a dietetika/Náuka o výžive na pôde Fakulty zdravotníctva BB. Bola to ojedinelá možnosť ako sa podeliť s poznatkami a skúsenosťami počas školského roka 24/24 s takmer 130 mladými študentkami a študentmi 1. ročníka špecializácií Ošetrovateľstvo, Laboratórne metódy vyšetrenia v…
Jedlo.Bohato prestretý sviatočný stôl, nedeľná chvíľka gurmánskej poézie, alebo iba tak, jabĺčko do ruky. Jedlo domáce, v podnikovej jedálni, v reštaurácii, jedlo diétne či posilňovacie, pre športovcov, pri práci za PC, na turistike… Desiatky, stovky, ba dnes už možno tisícky rôznych druhov jedál. S jedlom nás vždy sprevádzajú vône a chute, ktoré vytvárajú podmanivé, pevné…